Actueel

Waar kan je de catalogus kopen?

Catalogus Henry van de Velde Awards 19

Tot het einde van de tentoonstelling (24 maart) kan je de catalogus kopen in de bookshop in BOZAR. Geraak je niet in BOZAR of ben je al geweest en hem je hem toen niet gekocht? Geen probleem, je kan hem hier gewoon online bestellen!

 

Wat koop je dan precies?

De catalogus van de Henry van de Velde Awards 19 biedt een overzicht van alle winnaars van de editie 2019.

Rondleiding Henry van de Velde Awards 19

HVDVA, Fille Roelants

Sta jij ook de popelen om kennis te maken met de winnaars van de meest prestigieuze designprijs van Vlaanderen? En heb je hier graag een extra woordje uitleg bij? Via de rondleiding op 14 maart om 12.30 u willen we jullie graag leiden doorheen de tentoonstelling van de Winners en Gold Winners van de Henry van de Velde Awards 19. Laat je verrassen over de breedte van design en de impact dat design op je leven kan hebben met onder meer werk van Vincent Van Duysen, De Zetel, Brut Collective en nog veel meer.

Nominaties voor ADDAX Motors en Veldeman Bedding!

Addax Motors, Addax MT, Fotograaf David Samyn

De nominaties voor de Smart Belgium Awards 2018 zijn bekend en twee nominaties vallen ons in het bijzonder op. Namelijk in de categorie Smart Company Award voor een bedrijf met < 10 miljoen euro omzet, komen we ADDAX Motors tegen met de ADDAX MT die bij ons de Mobility Gold Award Winner was én in de categorie Smart Company Award voor een bedrijf met ≥ 10 miljoen euro omzet, komen we Veldeman Bedding tegen met de Velda Resleep die bij ons een Eco-Design Award Winner was op de Henry van de Velde Awards 19. 

Kanunnik Triest Plein genomineerd voor de prestigieuze Europese Mies van der Rohe Award!

Architecten dvvt/BAVO/werkgroepen Caritas, Kanunnik Triest Plein, foto: Filip Dujardin

Op 29 januari 2019 ontvingen de Architecten De Vylder Vinck Taillieu en architecten BAVO nog de Community Gold Award op onze Henry van de Velde uitreiking voor hun restauratie van het PC Caritas gebouw in Melle. Met opdrachtgever KARUS bliezen ze nieuw leven in het Sint-Jozef gebouw als monumentale buitenruimte opengesteld voor patiënten, personeel, bezoekers en omwonenden.

Het publiek heeft gestemd

Beeld uit de tentoonstelling Henry van de Velde Awards 17. Foto: Fille Roelants

Het is zo ver, het publiek heeft zijn stem uitgebracht. Tijd om in alle rust te tellen, de juiste trofee te bestellen en alles klaar te maken voor de uitreiking op 29 januari in BOZAR. 

Jij bent daar ook van harte welkom. Om 20.00 uur reiken we de 12 Henry van de Velde Gold Awards uit in de Henry Le Boeufzaal, om 21.30 uur is er de opening van de tentoonstelling in de Foyers en de receptie in de Hortahal. Inschrijven is gratis en kan via deze link

Dubio opnieuw in de prijzen

Dubio, mag zich naast winnende laureaat van onze Henry van de Velde Efficiency Award 2017 én winnaar van de Belgian Building Awards voor Product Innovation, nu ook winnaar noemen van de prestigieuze German Design Award 2019. De German Design Awards worden reeds sinds 1969 uitgereikt en enkel projecten die een pioniersrol vervullen en bijdragen aan het Duitse en/of het internationale designlandschap kunnen hiervoor in aanmerking komen. Dubio is de trotse eigenaar van deze prijs in de categorie “Building and Elements”.

Ken je onze internationale juryleden al?

Zicht op de uitreiking van de Henry van de Velde Awards 17. Foto Fille Roelants

Op 14 juni komt de jury voor de tweede maal samen om uit de grote groep inzendingen de winnende producten, projecten en diensten te selecteren. 3 internationale juryleden komen hen bijstaan bij deze taak. 

We stellen met trots de nationale jury van de Henry van de Velde Awards 19 voor!

Henry van de Velde Awards 2017. Foto: Fille Roelants

De jury van de Henry van de Velde Awards wacht de zware taak om alle inzendingen voor de Henry van de Velde Awards 19 grondig te bestuderen en er de winnende ontwerpen uit te halen. Speciaal voor deze taak stelden we een uitgebreid panel samen met uiteenlopende en complementaire kennis. Dit zijn ze:

Hoe kunnen designprijzen je carrière beïnvloeden?

Appetize, bestek van Nedda El-Asmar voor Gense Eternum

Waarom zou je je ontwerp inschrijven voor de Henry van de Velde Awards? Of voor een award tout court? Wat kan dat jou als ontwerper opleveren? En wat is het belang van welke award?

De Henry van de Velde Awards 2019, een aantal nieuwigheden.

Deze editie zijn er een aantal nieuwigheden. De belangrijkste verandering zijn de nieuwe categorieën waarop je kunt inschrijven. We sommen ze even voor je op:

Redopapers wint Starter van het Jaar bij Unizo

Redopapers, genomineerd voor de Henry van de Velde Awards 16, wint Starter van het Jaar bij Unizo.

Redopapers was genomineerd voor de Henry van de Velde OVAM Ecodesign PRO Award 16. Ondertussen is de collectie producten van Linde Luyten en Tille Lingier gestaag gegroeid. In januari stonden ze op de Belgium is Design-stand op Maison&Objet in Parijs. Op 13 maart 2018 werden ze de nationale winnaar van de wedstrijd 'Starter van het Jaar' van Unizo. De prijs is goed voor een cheque van 1.000 euro.

Ook bij de Ultimas is het raak. Proficiat, Museum Plantin-Moretus!

Heropening Plantin-Moretus Museum, door Kastaar. Henry van de Velde Communication Award en Ultima!

Op 27 februari reikte minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel, Sven Gatz, de Ultimas 2017 uit, de Vlaamse Cultuurprijzen. En ook hierbij waren de Henry van de Velde Awards voorspellend. De Ultima voor Roerend Erfgoed 2017 ging naar het Museum Plantin-Moretus. Voor de heropening van het museum deden ze beroep op Kastaar. Deze actie was goed voor de Henry van de Velde Communication Award.