Colli-Pee

Colli-Pee is een slim toestelletje, ontworpen door Voxdale voor Novosanis NV, voor gegarandeerde en gestandaardiseerde collectie van eerste fractie urine. Dat is de eerste 20ml van de plas. Deze hoog geconcentreerde urine zorgt voor een betere detectie van infectieziekten en kanker.

Genomineerde

Naam ontwerper(s)
Kristof Sorgeloos
Koen Beyers
Bart Verleije
Wim Boudewyns
Afmetingen
16 x 15 x 4 cm
Materiaal
Polypropyleen
Techniek
Spuitgieten
Uitvoering
Industrieel

Nominated for

Healthcare Award

Sommige bacteriën en virussen, zoals Chlamydia, gonorroea en HPV maar ook kankers zoals prostaatkanker, zijn op te sporen door een erg geconcentreerd deel van de plas af te nemen. Het goed mikken in een urinepotje is niet altijd een sinecure. Dat weet iedereen die al eens stond te knoeien in een toilet, bijvoorbeeld deze grenzend aan de wachtkamer van de dan uiteraard overvolle wachtkamer van de huisarts. Novosanis heeft een slim toestelletje ontwikkeld, Colli-Pee, dat geschikt is voor zowel mannen als vrouwen. Het is een slim toestelletje voor gegarandeerde en gestandaardiseerde collectie van de eerste fractie urine, namelijk de eerste 20ml van de plas. Deze hoog-geconcentreerde urine zorgt voor een betere detectie van infectieziekten en kanker.

Je plast rechtstaand in een soort plastuit. De eerste 20 ml wordt opgevangen in een plastic buisje, de rest loopt verder langs de tuit het toilet in. Het unisex toestel blinkt uit in gebruiksgemak en eenvoud en is commercieel beschikbaar, heeft een CE markering, en is geregistreerd bij FDA, wat de internationale uitrol mogelijk maakt.