Dynamx

ENG
The innovative dynamx control valves regulate energy flow to bring the right amount of energy to the right place at the precise time. Water supply (warm and cold) is continually adjusted to maintain the preferred comfort level in each room. Thanks to variable flow rate control, the temperatures can be determined precisely for each room independently and regardless of occupancy.NL De innovatieve dynamx™ regelafsluiters brengen de juiste hoeveelheid energie naar de juiste plaats op het juiste ogenblik. De watertoevoer (koelwater of verwarming) wordt continu bijgesteld om perfect in te spelen op het comfort in iedere ruimte. Dankzij dergelijke variabele debietregeling kan de temperatuur heel precies worden bepaald, ongeacht het gebruik van de ruimte.

Genomineerde

Naam ontwerper(s)
Raf Schoors
Tim Ruytjens
Afmetingen
Sensorunit: 3 x 9 x 9 cm Motorunit: 9 x 15 x 9 cm
Materiaal
PC
Techniek
Spuitgieten
Uitvoering
Industrieel

Nominated for

Efficiency Award


De innovatieve dynamx™ regelafsluiters brengen de juiste hoeveelheid energie naar de juiste plaats op het juiste ogenblik. De watertoevoer (koelwater of verwarming) wordt continu bijgesteld om perfect in te spelen op het comfort in iedere ruimte. Dankzij dergelijke variabele debietregeling kan de temperatuur heel precies worden bepaald, ongeacht het gebruik van de ruimte.

Bovendien kunnen deze elektronische regelafsluiters via een centrale communicatie met elkaar verbonden worden en eventueel ook draadloos aangestuurd worden.

Het DFN-concept geeft op elk niveau precieze informatie door over de energiestromen in het gebouw. Deze informatie wordt gebruikt om de primaire pompen aan te sturen, zodat de geschikte hoeveelheid warm- of koelwater naar de juiste verdieping kan vloeien. Op die manier wordt energie optimaal gebruikt: enkel de vereiste hoeveelheid water wordt geproduceerd en verdeeld. Het resultaat? Optimaal comfort en lagere energiekosten.

De productlijn bestaat uit een motor- en een sensorunit, afzonderlijk of in combinatie te gebruiken.

Beide zijn modulair op te bouwen in functie van de toepassing: met of zonder ingebouwd oled-scherm, input van bijkomende externe sensoren of draadloze communicatie om on the field data uit te lezen.

De installatie is sterk vereenvoudigd door de introductie van een eenvoudig snapsysteem. Voor een snelle controle door de operator is de motor onderaan voorzien van een duidelijk indicator van de stand van de klep.

Net als het geoptimaliseerd gebruiksgemak voor de installateur en de operator is ook het design een stijlbreuk binnen de sector. De druppel die valt en invloed uitoefend op het water is een verwijzing naar zijn functie, de focus wordt gelegd op de interactiepunten in plaats van op het logo en het geheel is een verademing in de wirwar van technische ruimtes.

Dynamx zal voor het eerst op grote schaal worden toegepast in het nieuwe EU gebouw in Luxemberg, genaamd het 'Konrad Adenauer' gebouw.

Voor meer info i.v.m. dit EU gebouw:

http://www.europarl.europa.eu/the-secretary-general/en/activities-multimedia/foundation-stone-laid-for-new-kad-building-in-luxembourg