June

June bestaat uit een service én product.
Service: June zoekt continu de beste marktprijs en verandert automatisch je energiecontract.
Product: June bestaat uit een slimme meterlezer die continu je meterstand kan uitlezen en naar de cloud stuurt waar alle data in een interactief dashboard wordt weergegeven. De functie van June is mensen te ontzorgen, hen te laten besparen op hun energiefactuur, inzicht te geven in hun verbruik én de drempel naar groene energie te verlagen.

Genomineerde

Naam ontwerper(s)
Mathias De Winter
Georges Lieben
Afmetingen
Diameter 107mm, Hoogte meterlezer: 50mm Hoogte gateway: 28mm
Materiaal
Polycarbonaat transparant, ABS wit en TPE ingekleurd
Techniek
Spuitgieten
Uitvoering
Industrieel

Nominated for

Efficiency Award

De energiemarkt vandaag en de relatie tussen leverancier en eindgebruiker is niet efficient en niet transparant. Door de meterlezers krijgt June voor het eerst inzicht in het reële verbruik van energieconsumenten. Dit geeft veel mogelijkheden. Zo kan June, na analyse, de consument een lagere factuur aanbieden, door constant tussen de leveranciers switchen wanneer er een betere aanbieding is voor het huidige verbruik van de gebruiker. Dit door middel van in house ontwikkelde algoritmes. Langs de andere zijde krijgt de consument ook meer inzicht in zijn verbruik, wat kan helpen in sensibilisering rond hernieuwbare, duurzame energie, aanpakken van energievreters,... June verhoogt dus de efficiëntie met een voordeel voor eindconsument, zichzelf én de planeet.

Kortom: June is een energie assistent die mensen ontzorgt in een aspect van hun leven dat zo dagdagelijks is dat ze het vergeten, op de lange baan schuiven en frustrerend vinden. Niemand heeft een goed gevoel bij energiefacturen.

June wil die kleine support zijn zodat in je everyday life je met belangrijke dingen kan bezig zijn, wij zorgen ervoor dat je de energie krijgt die je wil aan de prijs is eerlijk is.