Virus

Virus is een picknicktafel in verschillende gedaantes. Dirk Wynants ontwierp met één identiek zitframe verschillende versies voor twee tot vijf personen. Hierdoor kan een ruimte op een leuke manier gevuld worden met een mix van kleine tot middelgrote bankstellen, zonder aan uniformiteit in te boeten.

Genomineerde

Naam ontwerper(s)
Dirk Wynants
Afmetingen
2-zit: 140 x 70 x 75 cm 3-zit: 160 x 160 x 75 cm 4-zit: 170 x 170 x 75 cm 5-zit: 180 x 180 x 75 cm
Materiaal
Magnelis + poederlak (tafelblad & zitjes) Inox & staal + poederlak (poten) Staal + elektrozinc + poederlak (frame)
Techniek
Rotatieforceren (tafelblad & zitjes) Buisplooien (poten) Laseren – plooien – lassen (frame)
Uitvoering
Industrieel

Nominated for

Everyday Life Award

De picknicktafel Virus heeft vele gedaantes. De verschillende versies van deze picknicktafel zijn allemaal gebaseerd op hetzelfde frame. Dirk Wynants ontwierp ze zo plaats voorzien voor twee tot vijf personen. Ze zorgen ervoor dat een ruimte een eenheidsgevoel krijgt en toch inspeelt op kleine en middelgrote gezelschappen.

De tafeltjes nemen weinig ruimte in, maar laten makkelijk instappen toch toe. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en dus ook maten. Ideaal ook als informele vergadertafeltjes.

Het compacte ontwerp speelt in op de trend naar kleiner wonen, en biedt zo een oplossing om balkon en stadstuin te voorzien van onze tools. En ook daar is er voor elk gezelschap een ideale Virus-tafel. Togetherness overal dus!

We hebben 4 versies waarmee we de verschillende samenlevingsvormen in de stad kunnen bekoren:

2-zit: tête-à-tête

3-zit: ménage à 3

4-zit: double date

5-zit: it’s complicated