Belun Ring

Pulsoximeter om de slaapkwaliteit te meten

Winnaar

Naam bureau
Studio Dott.
Naam ontwerper(s)
team Studio Dott.
Naam bedrijf
Belun Technology Company Ltd
Afmetingen
135 x 58 x 64 mm
Materiaal
kunststof
Techniek
spuitgieten
Uitvoering
Industrieel

Toelichting

Health & Wellbeing Award


De ring van Belun is een non invasieve oplossing die de slaapkwaliteit van zijn gebruiker in kaart brengt. Hij maakt een analyse van de hoeveelheid zuurstof in je bloed, je stressniveau, en geeft een beeld van de verschillende fases in je slaap. Een belangrijke doelgroep zijn mensen die last hebben van het obstructieve slaapapneu (OSAS).

De ring doet zijn meting op een specifieke plaats op de wijsvinger. De uitdaging was om de sensor goed op zijn plaats te houden zonder dat de gebruiker aan comfort moet inboeten. De ring is voorzien van speciale beentjes die er voor zorgen dat hij niet rond zijn as kan draaien. Omdat niet iedereen dezelfde vingers heeft zijn er zes verschillende maten van ringen beschikbaar.

De data die de ring ‘s nachts verzamelt kan uitgelezen worden door een bijhorende docking station. Deze dock is tevens een handige opbergdoos waardoor men het toestel niet enkel thuis maar eender waar kan gebruiken.

Om stigma’s te vermijden werd er niet gekozen voor een clichematische medische styling. Het product is zwart en heeft een elegante, pure vorm. Het glanzende vlak van de ring is een subtiele verwijzing naar een edelsteen.

Belun Ring werd gelauwerd tijdens de laatste editie van de Red Dot Awards in juni.

http://www.studiodott.be

http://www.beluntech.com