Disarming Design from Palestine

Inclusief Designlabel met Palestijnse gebruiksgoederen, Annelys de Vet voor Disarming Design from Palestine, i.s.m. Mohammad Saleh, Sami Khaldi, Ghadeer Dajani, Wisam Hourani en May Marei

Genomineerde

Naam bureau
LUIJTERS – DEVET
Naam ontwerper(s)
Annelys de vet
Naam bedrijf
DISARMING DESIGN FROM PALESTINE

Nominated for

Communication

Disarming Design from Palestine (DDFP) wil alternatieve verhalen brengen over Palestina nu en wil reflecteren over de functie van creatieve praktijken in conflictsituaties.

DDFP ontwikkelt, toont en verkoopt hedendaags designobjecten uit Palestina, ontworpen door hedendaagse designers, kunstenaars en studenten in samenwerking met lokale producenten en ambachtslui.

Tijdens verschillende creatieworkshops gaan de deelnemers in een verrijkende designdialoog met opkomende ondernemingen en internationale collega's. Ze ontwikkelen nieuwe gebruiksgoederen, gebaseerd op bestaande productietechnieken. DDfP focust aan de hand van creatieve processen op de ontwikkeling van lokale ontwerpen en productiepraktijken. Door het stimuleren van interdisciplinaire samenwerkingen worden nieuwe modellen van artistieke praktijken versterkt.

De collectie wordt zowel in tentoonstellingen als online getoond en verkocht. De producten verspreiden alternatieve verhalen over Palestina en doen nadenken over de functie van creatieve praktijken in conflictsituaties. Kunst en design worden in dit project gebruikt als krachtige tools die een politieke, sociale en culturele discussie op gang kunnen brengen binnen een gemeenschap . Het zorgt voor een designdiscours en investeert in het creatieve potentieel van mensen. Of in andere woorden: hoe kunnen creatieve praktijken bijdragen aan een duurzame maatschappij en een economie die de mens centraal stelt.

De producten van Disarming Design hebben als doel om verhalen te vertellen over het huidige leven in de Palestijnse gebieden. De producten zijn 'narratieve objecten' die naast hun functionaliteit vooral ook een verhaal vertellen.

De producten van Disarming Design reflecteren op zowel de kwaliteiten van het leven als de complexiteiten en vaak onmogelijkheden van het leven in de Palestijnse gebieden.