ETAP LED lichtlijnsysteem

LED lichtlijnsysteem voor grote oppervlakten, Maxime Szyf (MAXIMALdesign) en Heutzin Deraet (MAXIMALdesign) voor ETAP nv

Genomineerde

Naam bureau
MAXIMALdesign
Naam ontwerper(s)
maxime szyf en Huetzin Deraet
Naam bedrijf
ETAP nv
Afmetingen
diverse afmetingen
Materiaal
aluminium, PC
Techniek
extrusie, poederlak
Uitvoering
Industrieel

Nominated for

OVAM Ecodesign PRO

ETAP vroeg aan MAXIMALdesign om een LED lijnverlichting te ontwerpen voor grote oppervlakten. Het nieuwe ontwerp moest de nieuwste LED-technologie combineren met een unieke lenstechnologie voor een grotere lichtopbrengst en een egalere lichtverdeling. ETAP stelde hiervoor strike eisen naar productietechniek, plaatsingsvereisten, modulaire opbouw, flexibele lichttechniek, kostprijs, duurzame vormgeving en verantwoord materiaalgebruik, mét een ETAP-signatuur.

Het LED lichtlijnsysteem heeft een compact volume en dus een beperkt materiaalgebruik.

De reeks werd specifiek ontworpen voor een efficiënte verlichting van grote, hoge ruimtes zoals magazijnen, productiehallen, werkposten, winkelrekken en sporthallen. Ze koppelen een hoge lumenoutput aan een hoog rendement en een laag energieverbruik.

De LED lijnverlichting maakt gebruik van innovatieve lenstechnologie, de DUAL•LENSTM-technologie. De unieke oppervlaktestructuur van deze lineaire lens creëert een dubbel effect: breedstralend én diepstralend, maar ook asymmetrisch én dubbel asymmetrisch voor de gerichte verlichting van verticale vlakken zoals werkposten en winkelrekken.

De medium power LED’s combineren een hoge efficiëntie met een laag verbruik en een lange levensduur. Dankzij hun keramische vulling, blijven ze ook bij hoge temperaturen bijzonder stabiel: na 50 000 uren behouden ze tot 98% van hun lichtsterkte.

Meteen na de lancering op de markt is ze op een aantal werven geplaatst, onder meer omdat er door de nieuwe LED-technologie aanzienlijk kan bespaard worden op de elektriciteitsfactuur, terwijl de lichtopbrengst en het visueel comfort beter is dan de klassieke TL verlichting.