MEMORY STONE

Betonnen urnen en grafstenen, Axel Enthoven voor Memory Stone

Genomineerde

Naam bureau
MEMORY STONE
Naam ontwerper(s)
Axel Enthoven
Naam bedrijf
MEMORY STONE
Afmetingen
70 × 55 × H25 cm or 140 × 78.5 × H30cm or 180 × 78.5 × H30cm
Materiaal
Lichtgewicht beton
Techniek
De lichtgewicht betonnen urnen en grafstenen zijn speciaal voor Memory Stone ontwikkeld door een groep betonspecialisten.
Uitvoering
Deels ambachtelijk, deels industrieel

Nominated for

Feel Good

De Memory Stone modellen bestaan uit 3 maten grafstenen en 2 urnstenen, elk model te verkrijgen in de kleuren kiezelsteen wit, grijs en antraciet.

De Memory Stone ontwerpen zijn gemaakt van lichtgewicht beton. De lichtgewicht betonnen urnen en grafstenen zijn speciaal voor Memory Stone ontwikkeld door een groep betonspecialisten.

Axel Enthoven:

“Of het leuk is voor een ontwerper om een grafsteen te ontwerpen, weet ik nog niet; boeiend is het zeker en als je tot een rationele oplossing komt, is het des te beter. Als je het uiteindelijk ontwerp zo maakt dat het zelfreinigend is en onderhoudsvriendelijk. Als het eenvoudig en snel te plaatsen is. Als het solide en stabiel is. Als het eenvoudig en natuurlijk lijkt. Als het in alle omgevingen past en ook nog tijdloos is. Ben je een hele stap verder.

Vanuit de emotionele zijde moet het een knipoog zijn naar diegene die je moet achterlaten. Eenvoudig en puristisch qua vorm als symbool van de verdiende rust. Bescheiden maar aanwezig, iconisch zonder verwaandheid. Geïnspireerd door de natuur en met respect ontworpen.”