STEP UP

Trap, zitelement, dress boy, Studio Segers (Wim Segers & Bob Segers) voor Younic

Genomineerde

Naam bureau
Studio Segers
Naam ontwerper(s)
wim segers en bob segers
Naam bedrijf
Younic
Afmetingen
118 x 40 x 53
Materiaal
massief eikenhout
Techniek
houtverwerkende technieken
Uitvoering
Deels ambachtelijk, deels industrieel

Nominated for

Feel Good

Step Up is een multifunctioneel object. Het is een trapje, een stoel en een dress boy in één sculpturaal object gevat. Step Up is wat eigenzinnig, maar het is ook een vakkundig gemaakt meubel van eerlijk massief eikenhout met degelijke authentieke houtverbindingen.

Step Up maakt deel uit van een collectie tafels en stoelen, geproduceerd door Younic, een Belgisch atelier dat staat voor vakmanschap en ambachtelijke kwaliteit. Ieder meubel wordt door gepassioneerde en vakbekwame vakmensen met de hand gemaakt. Lokale economie met respect voor natuur, duurzaamheid in de ruimste zin van het woord.

Step Up is een meubel met verschillende lagen van functionaliteit. Het is ontwikkeld vanuit de behoefte om hoge wandkasten toch bruikbaar te maken boven handbereik. Een problematiek die voorkomt bij iedere plafondhoge maatkast. Maar step Up is meer dan een banaal trapje. De doorlopende poten functioneren als houvast maar ook als kapstok of handdoekdrager voor in hal, badkamer of keuken. Men kan het gebruiken als stoel of kinderzitje in de woonkamer of als nachttafeltje in de slaapkamer.