Editie 2006

De dertiende Henry van de Velde Awards werden op 21 december uitgereikt in de Design Vlaanderen Galerie. De editie kenmerkt zich door een belangrijke vernieuwing. Het was namelijk de eerste keer dat de Henry van de Velde Labels werden uitgereikt.

De Henry van de Velde Awards tonen en lauweren zowel nationaal als internationaal Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die vanuit design, oplossingsgericht of richtinggevend, een positieve impact hebben op de samenleving en de economie. De Henry van de Velde Awards worden breed gedragen dankzij de gedeelde visie van een professionele en onafhankelijke jury met belangrijke expertise in de sector. Met de officiële prijsuitreiking op 21 december, de tentoonstelling in de Design Vlaanderen Galerie van 22 december 2006 tot 4 februari 2007, de publicatie en de eigen website vormen de Henry van de Velde Awards een platform voor Vlaams design.

Tijdens de editie van 2006 werd de Prijs voor het Beste Product vervangen door het labellen van een aantal beste producten. De eerste Henry van de Velde Labels werden aan 13 producten toegekend uit een keuze van 86 inzendingen. De andere Awards werden door de Expertengroep Vormgeving van Design Vlaanderen toegekend in de volgende categorieën: Loopbaan - Jong Talent - Bedrijf - Young Design. Bovendien werd de jury hervormd. In de vorige edities vervulden de Decretale Commissie voor Vormgeving van het VIZO, aangevuld met de laureaten van de vorige edities en een internationale gast deze rol, met glans en met brio. We besloten de jury echter helemaal open te trekken en indien mogelijk nog onafhankelijker van Design Vlaanderen te maken.

 

 

Gold winnaars
Henry van de Velde Award voor Loopbaan 2006
Winnaars