Klara De Smedt

Klara De Smedt

Na het behalen van een master Productontwikkeling te Antwerpen ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper voor (inter)nationale opdrachtgevers uit voornamelijk de horeca- en retail sector. In 1997 organiseerde ze voor Design Vlaanderen de tentoonstellingen "50 jaar grafische vormgeving - In koeien van letters" en aansluitend de "2de Triënnale voor Vormgeving - Op mensenmaat" in het Design museum Gent.

In 1999 werd zij door NOA nv aangeworven voor het uitdenken, bouwen en besturen van het Designcenter De Winkelhaak.

Klara staat in voor het inhoudelijk en financieel bestuur, hierin ondersteund door een krachtige raad van bestuur onder voorzitterschap van Christian Leysen.
Ontwerpers kunnen steeds bij haar terecht voor ondersteuning en advies op vlak van ondernemerschap, contacten en promotie. Daarnaast kunnen ook derden beroep doen op haar expertise op vlak van incubatiecentra en geeft zij regelmatig lezingen in binnen- en buitenland.

Sinds 2014 is Klara tevens één van de stuwende krachten achter Antwerp. Powered by Creatives, het regionaal platform dat mensen en middelen samenbrengt, de designsector optimale groeikansen biedt en kruisbestuiving met de traditionele sectoren stimuleert.

Functie
Manager Designcenter De Winkelhaak (Antwerpen)