Saskia Westerduin

Saskia Westerduin

Saskia Westerduin kan bogen op een jarenlange ervaring in de wereld van communicatie, marketing en design. Zij begint haar carrière als art director en werkt later als creative director in verschillende toonaangevende reclameagentschappen. In 1998 start ze haar eigen communicatiebureau ‘de VormNatie’ op. Ze ontwerpt, staat in voor het creatief beleid en legt zich ook steeds vaker toe op onderzoek en advies. Haar holistische kijk op vormgeving kan perfect geïntegreerd worden in de visie van de bedrijven.

Daarom richt ze in 2007 SW•ad op en vestigt zich daarmee definitief als strategisch designmanager én designer.

Voor Saskia maakt designthinking deel uit van de innovatieprocessen die ze op gang brengt. Ze helpt bedrijven en organisaties met het creëren van een meerwaarde door een gefundeerde communicatiestrategie te ontwikkelen en design(processen) op te zetten en te implementeren.

Saskia is sedert 2009 ook verbonden aan KASK/School of Arts Hogeschool Gent. Ze geeft er o.a. een masterseminarie over het vormgeven van communicatie en initieert en begeleidt er verschillende projecten.

Sedert 2013 is Saskia Westerduin creatief directeur van Ministry of Makers (MoM), een platform dat creatief en innovatief ondernemen in Gent en Oost-Vlaanderen wil uitdragen en faciliteren.

MoM realiseert dit door inzicht en bewustwording te bewerkstellingen in verschillende aspecten van het ‘creatief en innovatief ondernemen’ met ‘design-denken’ als mindset.

Functie
Creatief directeur van Ministry of Makers (MoM)