Quinny Jett - Product in ontwikkeling

Quinny Jett - Product in ontwikkeling

Quinny Jett
De wereld verstedelijkt in een hoog tempo. In 2050 zal wereldwijd 70% van de mensen in de stad wonen. Voor mensen in de stad wordt het daardoor steeds moeilijker om zich te verplaatsen. Het openbaar vervoer bereikt in de spits zijn maximale capaciteit en auto’s staan constant stil in files, met de bijbehorende gevolgen voor het milieu. Quinny wil jonge ouders in de stad mobiel houden, en ze de vrijheid geven om op een milieuvriendelijke manier van hun stedelijke omgeving te genieten.

Ecodesign Award PRO by OVAM 2012

Editie 2012

Quinny Jett

Mobiliteitsoplossing voor

een nieuwe generatie

 

Ontwerp Studio Peter

Van Riet & Quinny Team

 

125 x 48 x 26 cm (in gesloten

toestand)/125 x 48 x 100 cm

(in open toestand)

Met de Jett wil Quinny ouders een alternatief aanbieden om langere afstanden in de stad te overbruggen. Doordat het product gebruikt kan worden op voetpaden past het in de bestaande infrastructuur van elke wereldstad. De Quinny Jett werkt als een longboard: je gaat sneller dan te voet, met minder inspanning en op een sportieve, milieuvriendelijke en leuke manier.

Met het kind in het buggyzitje zoef je langs de files, samen op een actieve manier genietend van de stad. Studio Peter Van Riet en Quinny Team ontvangen een geldprijs van 2 000 euro voor hun ontwerp.