Beams

Beams

Beams, Studio Segers
De Beams radiator bestaat uit aluminium profielen met twee waterkanalen. De profielen zijn zo vormgegeven dat de radiator optimaal warmte afgeeft, enerzijds door stralingswarmte aan de voorzijde en door convectie aan de achterzijde.

Henry van de Velde Labels 2012

Editie 2012

Beams

Radiatoren in combinatie

met badkameraccessoires

 

Ontwerp  Wim & Bob Segers

(Studio Segers)

 

Bedrijf  Vasco

 

Gepoedercoat aluminium,

gepoedercoat metaal

180 x 60 x 15 cm

De positionering en maatvoering van de convectielamellen zijn geoptimaliseerd door de universiteit van Stuttgart. Aan de zijkanten van de radiator is een profilering voorzien waar op een eenvoudige wijze accessoires kunnen ingeschoven en gefixeerd worden die als handdoekbeugel of kapstok dienen. Het zijn elementaire, fijne, geometrische vormen in frisse kleuren die grafisch in contrast staan met de krachtige balkvolumes van de radiator zelf.

Bijzonder aan deze radiator is naast het dubbele warmtecomfort ook de razendsnelle en hoge warmteafgifte (bevat slechts 2 liter water tegen 10 liter voor een klassieke radiator, en aluminium geleidt warmte 4 maal beter dan staal); de veilige warmte (het warme water vloeit door de kern en niet langs het radiatoroppervlak); en dat hij voor 100 % te recycleren is.