Marina

Marina

Marina, Extremis
De Marina-reeks werd vooral geprezen door de Henry van de Velde jury voor haar efficiënte functionaliteit en vernieuwend materiaalgebruik.

Henry van de Velde Labels 2012

Editie 2012

Marina

Picknickbank, -tafel en

kuipstoeltjes

 

Ontwerp  Bruno Fattorini &

Partners

 

Bedrijf  Extremis

 

Glasvezel, gelakt staal en

polyamide

75 x 155 x 220/1220 cm

De langwerpige tafel biedt heel wat flexibiliteit en variatiemogelijkheden qua zitplaatsen waardoor ieder individu in een groep kan kiezen voor zijn/haar favoriete manier van zitten: meer dynamisch zitten op de banken of lekker achteruitzakken in de zitkuipjes van de stoelen. Dit betekent optimaal zitcomfort, ook voor de iets oudere mensen onder ons, de rolstoelgebruikers en de kinderen.

Marina, Extremis
Marina, Extremis

Innovatief is de picknicktafel vooral om zijn materiaal. Het ontwerp behield zijn meest elementaire vorm maar werd uitgevoerd in profielen van pultrusie glasvezel om eindeloos lange tafels te kunnen produceren. Pultrusie glasvezel is een stevig, duurzaam en hedendaags composiet dat even aangenaam aanvoelt als hout. Het is echter beduidend minder gevoelig aan schommelingen in temperatuur en vochtigheid. Door de sterkte-eigenschappen van het materiaal weegt dit ontwerp ook relatief licht.

De tafel is zo goed als onbeperkt qua lengte en bestaat niettemin uit één stuk. In z’n langste versie is de tafel 12,20 meter lang, waardoor er tot ongeveer 40 mensen aan kunnen plaatsnemen. De tafel kon makkelijk nog dubbel zo lang gemaakt worden, alleen zou hij dan niet meer in een oplegger passen…