Tuinhaspel

Tuinhaspel

Tuinhaspel, Concrete
Beide tuinhaspels zijn de eerste producten van een gloednieuw Belgisch merk dat zich in eerste instantie richt op de markt van de tuinartikelen.

Henry van de Velde Labels 2012

Editie 2012

Tuinhaspel

Haspel met tuinslang

 

Ontwerp  Concrete

 

Bedrijf  ZEE

 

Kunststof (ABS – Acrylonitril

Butadieen Styreen en

polypropyleen)

23/50 x 45/60 x 19/30 cm

Het gaat hier om een doorgedreven esthetische re-design van de gekende haspel met tuinslang: een opwaardering van een product waar aan de vormgeving tot heden weinig aandacht aan besteed werd.

Tuinhaspel, Concrete
Tuinhaspel, Concrete

Het intern automatisch oprolsysteem waarover de producent reeds beschikte heeft zich al jaren bewezen in verschillende toepassingen (huishoudelijk en industrieel) en bleef in dit product behouden. Enkel de visuele delen werden aangepakt. Na een uitgebreide vormstudie werd gekozen voor een ronde basisvorm in ABS, die zowel tijdloos is als de interne werking weerspiegelt. Door uiterst verfijnde detaillering, de zuivere vormovergangen en de volledig monochrome kleurstelling werd deze basisvorm een sterke eyecatcher in de tuin of op het terras.

Tuinhaspel, Concrete
Tuinhaspel, Concrete

Er worden gelijktijdig een grote en een kleinere versie gelanceerd, een haspel met een tuinslang van 10 en één van 25 m. Deze zijn er in vier kleurvarianten waarbij elk visueel onderdeel, van ophangpunt tot sproeikop, dezelfde kleur heeft: wit, zwart, diep roze of groen, die dankzij de toevoeging van UV stabilisators over een hoge graad van kleurvastheid beschikken.