Daily-Needs

Daily-Needs

Daily-Needs
Daily-Needs is een modulair project om te tuinieren en kleinvee te houden. Het programma omvat tools om groenten te telen, tuingereedschap op te bergen, kippen te houden, enz.

Henry van de Velde Labels 2014

Editie 2014

Daily-Needs

Een modulair programma om te

tuinieren en kleinvee te houden

(kippenhok, groentebak,

tuinberging)

 

Ontwerp  Wim & Bob Segers

(Studio Segers)

 

Bedrijf  Daily-Needs

Vormelijk refereert Daily-Needs aan het archetypische huis. Het is gemaakt uit ThermoWood, thermisch behandeld dennenhout uit Europese bossen dat een natuurlijke uitstraling geeft en langzaam vergrijst met een mooie patina. Zwarte betonplex is de constructieve drager. Die laat toe om de Daily-Needs te plaatsen in elke natuurlijke omgeving zoals stadstuinen, terrassen, openbare plaatsen, maar ook rust- en verzorgingstehuizen.

Daily-Needs, Studio Segers
Daily-Needs, Studio Segers

Daily-Needs heeft een belangrijke sociale, ecologische en economische relevantie. Het project kwam tot stand binnen het innovatietraject DoDesign in samenwerking met MAD-faculty (KHLim/PXL), Cultuurplatform Design (Provincie Limburg), IDE, Leuven-MRC en REcentre en met de steun van Stad Genk en de Vlaamse overheid. Daily-Needs werd vorig jaar gelauwerd met de OVAM Ecodesign Award PRO in de categorie ‘product in ontwikkeling’.