Linea

Linea

Linea, kuppers&wuytens
De Linea is een set van profielen om een tuintafel en bijbehorende bank te bouwen. Dit ontwerp van kuppers&wuytens is gebaseerd op het opbergprobleem van buitenmeubilair in de winter.

Henry van de Velde Labels 2014

Editie 2014

Linea

Tuintafel met bank 

 

Ontwerp  kuppers&wuytens

 

Bedrijf  in samenwerking

met Provan

 

Hout (naar keuze) en staal

Afmetingen aanpasbaar

in lengte.

Profielen: tafel 76 × 100 cm;

bank 46 × 50 cm /

Als antwoord hierop ontwikkelde het ontwerpersduo een tafel en bank bestaande uit een set profielen gecombineerd met een set houten balken. In de winter kun je de profielen ophangen aan de haak en het hout stapelen, waardoor de opslagruimte tot een minimum beperkt wordt.

Door de constructie kan deze tafel met bank op maat worden gemaakt. De profielen kun je eenvoudig monteren, demonteren en verschuiven. Het is de lengte van de houten balken die het totale formaat bepaalt. De openingen in de profielen zijn getand, waardoor de balken stevig geklemd zitten. Bovendien zorgt dit technische detail voor de nodige stabiliteit en bepaalt het mee de vormgeving van het geheel. De profielen kan de klant apart aankopen zodat hij zijn hout zelf kan kiezen, en de eindprijs in de hand heeft.

Linea, kuppers&wuytens
Linea, kuppers&wuytens

Dankzij het minimale gebruik van materialen en productietechnieken kan het ontwerp nog lokaal geproduceerd worden. Dit maakt de Linea zowel economisch, als ecologisch, als maatschappelijk relevant in tijden waarin de maakindustrie geen toekomst meer lijkt te hebben.