Piano

Piano

Piano, David Dos Santos
Vaak lijkt een schakelaar een banaal element binnen het interieurconcept. Piano heeft een mooie minimalistische en futuristische vorm waardoor hij een decoratieve waarde toevoegt aan de kamer. Het is meer dan gewoon een instrument waarmee je het licht aandoet of waarmee je iets van stroom voorziet. Piano is gebaseerd op de toetsen van een piano. Het ontwerp verbergt bij frontaal zicht het kader en heeft alleen zichtbare knoppen.

Henry van de Velde Labels 2014

Editie 2014

Piano

Lichtschakelaar

 

Ontwerp  David Dos Santos

 

Bedrijf  Lithoss NV

 

Composiet met exlusieve

mineralen

8×10,4×2,7 cm

Hierdoor kun je horizontaal en verticaal naadloos schakelen met eindeloos veel schakelaars die in wit, zwart en grijs leverbaar zijn of in combinaties van twee kleuren. Zo kwam de ontwerper tot de essentie van de schakelaar, een soort van bouwstenenstructuur, het archetype van de architectuur.

Qua materiaal is bewust gekozen voor een hoogwaardig composiet, verrijkt met exclusieve mineralen. Het materiaal voelt koel en massief aan en benadrukt zo de kwaliteit van de Lithoss-collectie waarbij innovatieve materialen, afwerking, functionaliteit en ergonomie centraal staan. Een dubbele verwijderbare connector zorgt voor een groot installatiegemak.

Piano won dit jaar de internationaal gerenommeerde Global Excellence Award van IIDA. Het won ook de PMV | CultuurInvest Prijs.

Piano, David Dos Santos
Piano, David Dos Santos