Stool

Stool

Stool, Caroline Voet
Caroline Voet ontwierp Stool in 2010 als onderdeel van het interieur van de artiestenloges in De Singel in Antwerpen. Sinds kort is het opgenomen in de collectie van Drisag.

Henry van de Velde Labels 2014

Editie 2014

Stool

Krukje 

 

Ontwerp  Caroline Voet

 

Bedrijf  Drisag

 

Staal en hout 

44,8 × 44,8 × 26,4 cm

Stool is een nieuwe interpretatie van het archetypische melkkrukje, een stoeltje met een brede, ondiepe zitting en uitlopende poten. Ook Stool heeft die typische uitlopende poten, maar dan in staal. Door hun profiel en schuine onderkant doen ze denken aan wijdbeense bokkenpootjes. Zo heeft Stool als losstaande kruk een uitgesproken, wat koppig karakter.

Stool, Caroline Voet
Stool, Caroline Voet

Het eiken zitvlak van Stool is breed, en daarbij nog licht gebogen in één richting. De vorm ontstaat door een gekromd profiel te extruderen. Zo ontstaan ook hier twee uitgesproken richtingen, en nodigt Stool uit tot twee verschillende manieren van zitten. Je kan er frontaal op zitten, waarbij het brede zitvlak de ergonomie van een goede stoel benadert. Langs de andere zijde zit Stool eerder als een smallere kruk. Als reeks nestelt Stool zich eerder subtiel in de ruimte, langs een tafel of wand. En dankzij de uitsparing in het zitvlak is de kruk eenvoudig op te nemen en te verplaatsen.