Woodface

Woodface

Woodface, Roel Vandebeek
Woodface is een innovatief verticaal massief houten gevelconcept dat je projectgebonden kunt personaliseren. De latten zijn er in drie verschillende breedtes en diktes die afwisselend worden gecombineerd met een custom made aluminium extrusie-profiel.

Henry van de Velde Labels 2014

Editie 2014

Woodface

Gevelbekleding

 

Ontwerp Roel Vandebeek

(Depot Roel Vandebeek)

 

Bedrijf  Outdoor Wood

Concepts (OWC)

 

Hout en aluminium

Hierdoor ontstaan er meer mogelijkheden voor de architect en de klant, die zijn eigen unieke gevel kan uitwerken door zelf de breedte en diepte van de latten te kiezen. Bovendien zijn de aluminium profielen, met of zonder geïntegreerde ledverlichting, verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, gelakt of geanodiseerd. De kleurkeuze kan op die manier worden afgestemd op de ramen, deuren, dakgoten en andere plooistukken of afwerkingselementen aan het gebouw. Speciaal voor simulaties van mogelijke Woodface-gevels werd een handige webtool ontwikkeld die ook meteen een indicatieve kostprijs berekent voor de klant.

Het is heel eenvoudig om bestaande houten profielen te kopiëren. Door aan het systeem een aluminium extrusie-profiel toe te voegen, is kopiëren hier haast onmogelijk en wordt de fabrikant beschermd tegen namaak.

Woodface is een dicht systeem dat voortdurend geventileerd wordt en geschikt is voor binnen- en buitentoepassingen met rechte of ronde vormen.