Nomad

Nomad

Nomad, O'Sun
Het belangrijkste aan de Nomad zijn haar sociale en ecologische betekenis gecombineerd met een eigentijds design.

Henry van de Velde Publieksprijs 2012

Editie 2012

Nomad

Door de zon herlaadbare en

multifunctionele lamp

 

Ontwerp  Alain Gilles

(The Studio)

 

Bedrijf  O'Sun

 

32 x Ø15 cm

(zonnepaneel: 33 x 33 cm)

ABS, 12 LEDs, zonnepaneel van

5 watt, Li-ionbatterij 2 x 2600

mA/u

Deze lamp werd immers in eerste instantie ontwikkeld voor gezinnen in ontwikkelingslanden en die geen toegang hebben tot elektriciteit of zich in noodgevallen bevinden zoals natuur- of humanitaire rampen. In deze context is de Nomad een veel veiliger alternatief voor de gevaarlijke petroleumlampen. Zij wordt opgeladen door de zon via een zonnepaneel. Maar de lamp is meer dan dat. Als ontwerp is zij multifunctioneel en draagbaar en kan zij gebruikt worden voor ieder die licht nodig heeft, op zijn terras bijvoorbeeld of in zijn tuinhuis of tent, en die de flexibiliteit, het eigentijdse design en natuurlijk het ecologische aspect ervan weet te waarderen.

Nomad, O'Sun
Nomad, O'Sun

De lamp kan ook worden opgeladen met een netadapter en met de aansteker in de wagen, waardoor de lamp onbeperkt kan gebruikt worden. Ze is zeer eenvoudig te bedienen en werkt meer dan 6 uur op volle lichtsterkte.

De zonnelamp van O’Sun is eveneens ontworpen om lang mee te gaan. De toegepaste lichtbron maakt gebruik van de led technologie omwille van haar lange levensduur (12 leds) en de lamp is bestand tegen schokken en vallen.